ALTC De Algemene

De Algemene is een tennisvereniging aan het IJsbaanpad in Amsterdam Zuid; de club is opgericht in 1927. Met 6 all weather banen (clay-tech, vergelijkbaar met gravel)  en een kleine 600 leden is het een leuke club voor wie op zoek is naar  sportiviteit en gezelligheid.

Er is alle ruimte om te ontspannen in het clubhuis of buiten op het grote zonnige terras. Ons park is goed bereikbaar per fiets, auto of met het openbaar vervoer (zie routebeschrijving).

In de omgeving van het park geldt betaald parkeren. Wij hebben echter een eigen parkeerterrein achter de banen, waar je voor € 3,00 per keer kan parkeren . Muntjes voor het INrijden zijn te koop aan de bar in het clubhuis of via de geldautomaat in de tennislounge.

Tennisniveau en competitie
Onze club neemt deel aan de voorjaars-, najaars- en de wintercompetitie. Het niveau van onze leden varieert van speelsterkte 4 tot 9 bij de mannen en van 5 tot 9 bij de vrouwen.


Toernooien en evenementen
Ieder seizoen organiseert de TC een aantal leuke, veelal informele toernooien: 
o.a. het Openings- en Slottoernooi, het Sluisjestoernooi samen met de buurverenigingen en in juni uiteraard het Algemene IJsbaanpad Open Toernooi. 

Eind augustus / begin september houden we twee weken lang de Clubkampioenschappen, waar leden van ieder niveau aan deel kunnen nemen. Bij alle toernooien delen we de spelers in naar speelsterkte. Van 1 april tot 1 oktober kun je deelnemen aan de Fabulous Fridays, die iedere vrijdagavond in de even weken (dus om de 14 dagen) van 19.30 tot 21.30 uur wordt gehouden. Je speelt maximaal drie dubbelpartijtjes van 45 minuten in wisselende samenstelling, zoveel mogelijk op je eigen niveau. En er is een trainer aanwezig om aanwijzingen te geven. Een borrel om af te sluiten mag uiteraard niet ontbreken.

20190421_195528.jpg