ALTC De Algemene

20190421_195528.jpg

De Algemene is een tennisclub aan het IJsbaanpad in Amsterdam Zuid; de club bestaat al sinds 1927. Met 6 gravelbanen en circa 600 leden is het de ideale club voor wie op zoek is naar een stukje sportiviteit en gezelligheid.

Verder is er alle ruimte om je te ontspannen in ons gezellige clubhuis of buiten op het vaak zonnige terras. Ons park is kindvriendelijk en goed bereikbaar per fiets, auto of openbaar vervoer (zie routebeschrijving).

In de omgeving van het park geldt betaald parkeren. Wij hebben echter een eigen parkeerterrein achter de banen, waar je voor € 2,50 per dag kan parkeren . Uitrijmuntjes zijn te koop aan de bar in het clubhuis of via de automaat in de lounge (wel klein geld meenemen).

Tennisniveau en competitie
Onze club neemt deel aan de voorjaars-, de najaars- en de wintercompetitie. Het niveau van onze leden varieert van speelsterkte 4 tot 9 bij de mannen (gemiddeld 7,746) en 4 tot 9 bij de vrouwen (gemiddeld 7,764).


Toernooien en evenementen
Ieder seizoen organiseren we een aantal leuke, informele toernooien: 
o.a. het Openings- en Slottoernooi, Wintertoernooi en in juni het Open toernooi. 

In september houden we twee weken lang de Clubkampioenschappen, waar leden van ieder niveau aan deel kunnen nemen. Bij alle toernooien delen we de spelers in naar speelsterkte. Van 1 april tot 1 oktober kun je deelnemen aan de Fabulous Friday, die iedere vrijdagavond in de even weken (dus om de 14 dagen) van 19.30 tot 21.30 uur wordt gehouden. Vooraf gezellig eten voor een betaalbare prijs, na afloop een gezellige borrel en tussendoor speel je leuke partijtjes in wisselende samenstelling, zoveel mogelijk op je eigen niveau. En er is ook een trainer aanwezig om aanwijzingen te geven.