Huisregels

Kleding
Het is verplicht om adequate tennisschoenen (geen diepe profielen) te dragen op de gravelbanen. Voordat je het clubhuis betreedt, dien je je schoenen van gravel te ontdoen. Hiervoor kun je gebruik maken van de roosters & borstels die voor de ingang zijn geplaatst. Verder is er geen kledingcode.

Baanregels
Roken op de banen is verboden. Wanneer op een baan het net slap hangt, mag je daar niet spelen. Na het spelen moet je altijd slepen (eigenlijk harken, want met de borstel in harkpositie). En ook zodra de toeter gaat, ter aankondiging van het sproeien. Het verdient aanbeveling de lijnen te vegen vóór het sproeien; daarná is het veel lastiger om de lijnen schoon te krijgen. Na het sproeien mag je de baan pas weer op als de glans van het gravel verdwenen is. Dit geldt ook na regen.

Afhangregels
Vóór het spelen moet je afhangen met je (geldige) KNLTB-pasje. Dit gaat via de afhangcomputer in de lounge. Je kunt met minimaal twee pasjes afhangen. De eerstkomende vrije baan wordt voor drie kwartier toegekend. Op drukke avonden word je geacht, als je met twee personen bent, anderen uit te nodigen om mee te spelen.

We delen de 12 bestaande banen met tennisvereniging IJsbaanpad. Wij gebruiken banen 1 t/m 5 en baan 11. Als alle eigen banen bezet zijn mag er op de banen van de andere vereniging gespeeld worden. Er mag echter niet worden afgehangen. Op eerste verzoek moeten de banen verlaten worden als spelers van de eigen vereniging daarop willen spelen.

Voordat je tennisles start, mag je geen baan afhangen om na de les op te spelen. Je mag pas afhangen na de les.

Tijdens de competitie kun je in het weekend op baan 11 spelen. Meer informatie over de speeltijden tijdens competitie kun je verkrijgen via Michiel de Jong.